Debat

Borgmester i København: Vi skal gå efter de største events i de helt store sportsgrene

Vi er nødt til at tiltrække de næste megaevents for at sikre vækst i vores hovedstad, og derfor må vi også bruge de nødvendige ressourcer, skriver Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Vi har Tour de France-start i 2022, men vi mangler de helt store begivenheder i kalenderen, som bringer os direkte ud i alverdens stuer, skriver Cecilia Lonning-Skovgaard (V).
Vi har Tour de France-start i 2022, men vi mangler de helt store begivenheder i kalenderen, som bringer os direkte ud i alverdens stuer, skriver Cecilia Lonning-Skovgaard (V).
Cecilia Lonning-Skovgaard
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Så er klaphatten lagt ind i skabet igen og ansigtsmalingen tørret af. Og udover en semifinaleplads fik vi ved EM i fodbold et glimt af alt det, som de helt store internationale events kan for vores hovedstad.

Vi fik – på trods af corona – vist København frem fra den flotteste side og skabt en fantastisk folkefest i Parken og på gader og stræder.

Det er altafgørende for en by som København, at vi jævnligt har megaevents, som sætter os på verdenskortet for fans, turister og erhvervsfolk.

København skal køres i position
Derfor er vi også allerede nu nødt til at stille os selv spørgsmålet: Hvad skal være det næste?

Vi har Tour de France-start i 2022 og VM i badminton i 2023, men ellers mangler vi de helt store begivenheder i kalenderen, som bringer os direkte ud i alverdens stuer.

Det skal vi tage alvorligt – og lægge hovederne i blød og bruge alle gode kræfter på at køre os i position som de gode værter, som vi er.

Vi er nødt til at bruge alle vores kræfter på at tiltrække de næste megaevents til Danmark og København

Cecilia Lonning-Skovgaard (V)
Beskæftigelses- og integrationsborgmester, Københavns Kommune

For lige nu er vi bagud. Mange kommende slutrunder er for længst blevet fastlagt, og dermed kan vi se ind i en lang periode nu, hvor andre byer løber med opmærksomheden.

Københavns Kommune har frem til 2022 en megaeventpulje, som vi kan bruge på at skabe rammerne for, at store events kan komme hertil.

Men det er ikke nok, at København medfinansierer VM i kano og kajak, VM i banecykling (i Ballerup) og World Capital of Architecture.

Tænk stort
Vi skal op på den store klinge. Vi skal have samlet kræfterne nationalt. Og vi skal gå efter de største events i de helt store sportsgrene.

For hvis vi også fremover skal være attraktive i forhold til EM i fodbold eller Tour de France, så kræver det, at der bliver arbejdet målrettet og fokuseret på landsplan. Og det arbejde skal vi sætte i gang nu.

Jeg forestiller mig, at vi i samarbejde med Sport Event Danmark får klarlagt, hvilke begivenheder det er muligt at lægge billet ind på.

Når det er gjort, kan de tage skridtet videre og vurdere, hvad det kræver at få de begivenheder hertil. Og så må vi bruge de nødvendige ressourcer.

Hvordan bliver vores faciliteter bedre? Skal Parken udvides til 50.000 tilskuere, som Dansk Boldspil-Union (DBU) fortalte i en visionsplan sidste år?

De store events koster penge 
Her er vi nødt til at erkende, at det koster penge. For store internationale events skal man kæmpe sig til. Som det danske landshold kæmpede sig igennem EM-slutrunden med vilje, fight og engagement.

For eksempel var København vært ved VM i ishockey sammen med Herning i 2018, men nu er det kun Herning, der skal være værter i 2025. Fordi København ikke ville tage pengene op af lommen.

Fremadrettet må vi satse hårdere. Vi er nødt til at bruge alle vores kræfter på at tiltrække de næste megaevents til Danmark og København.

For hovedstadens vækst er afhængig af dem. Og de kommer ikke af sig selv.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Cecilia Lonning-Skovgaard

HR-direktør, DFDS, fhv. beskæftigelses- og integrationsborgmester (V), Københavns Kommune, medlem, Borgerrepræsentationen
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001), Master of Public Administration (Kennedy School of Government, Harvard University 2000)









0:000:00