Ekspert om mulig OL-boykot: "Vi kommer ikke til at se en solomarkering fra dansk side"

Danmark arbejder i disse år på at genoprette sit forhold til Kina. Derfor kommer vi ikke til at foretage en diplomatisk boykot af det forestående vinter-OL uden alliance med en række andre EU-lande, fastslår DIIS-ekspert.

Det er usandsynligt, at det officielle Danmark boykotter OL i Kina uden opbakning fra flere andre europæiske lande, vurderer DIIS-forsker.
Det er usandsynligt, at det officielle Danmark boykotter OL i Kina uden opbakning fra flere andre europæiske lande, vurderer DIIS-forsker.Foto: Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Danmark vil kun foretage en diplomatisk boykot af det forestående vinter-OL i Kina, hvis det sker i alliance med flere andre EU-lande. Det vurderer Kina-ekspert Andreas Bøje Forsby, der forsker i diplomati og udenrigspolitik ved DIIS.

"Vi kommer ikke til at se en solomarkering fra dansk side i den her sag. Det ville være højst overraskende," siger han.

Regeringen har de seneste uger mødt heftig kritik fra blandt andet Ø, SF og V for at nøle i sagen. De mener ikke, at det officielle Danmark bør deltage i legene i Kina, som blandt andet har krænket menneskerettighederne ved at massefængsle et muslimsk mindretal i Xinjiang-provinsen.

Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00