Ordførere frygter, at millioner til unge udsattes deltagelse i idræt bliver spildt

Kulturministeriet arbejder fortsat på udformningen af kulturpasset, der blandt andet skal give 43.000 unge uden job og uddannelse gratis adgang til idrætsforeninger. Men ifølge idrætsordførere fra SF og Liberal Alliance spilder man millionerne, hvis der ikke afsættes midler til den frivillige og opsøgende indsats.

Aktuelt arbejder Kulturministeriet på udformningen af kulturpasset. Men idrætsordførerne fra SF og Liberal Alliance er bekymret for, om midlerne kommer til at hjælpe de unge udsatte. 
Aktuelt arbejder Kulturministeriet på udformningen af kulturpasset. Men idrætsordførerne fra SF og Liberal Alliance er bekymret for, om midlerne kommer til at hjælpe de unge udsatte. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Jeppe Højberg Sørensen

Da kulturminister, Jakob Engel-Schmidt (M), indtog hovedscenen på Fodboldens Kongres 10. marts, kom han med en ”bøn” til de mange frivillige ledere og trænere i salen:

Han håbede, de ville hjælpe til med at få de 43.000 unge uden job og uddannelse ind i idrætten, når kulturpasset ”snart” blev præsenteret.

Men står det til idrætsordfører i SF, Charlotte Broman Mølbæk, skal kulturpasset ledsages af meget mere end bønner til de frivillige, hvis man politisk skal lykkes med at få de unge ud i idrætsforeningerne, som er en del af målet med passet.

0:000:00