Eksperter: Regeringen oversælger klimaeffekt af boligudspil for milliarder

FARVEFORVIRRING: Regeringens boligudspil blev præsenteret som en grøn genopretning af Danmark. Men set i det grønne lys er det en usædvanlig dårlig investering, lyder det fra eksperter.

Klimaministeren og boligministeren fremlagde 1. maj et udspil til en ny grøn boligaftale. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix)
Klimaministeren og boligministeren fremlagde 1. maj et udspil til en ny grøn boligaftale. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix)
Maria Neergaard Lorentsen

Hvis ministeren i ramme alvor mener, at klimaet er et bærende argument, er det en helt usædvanlig dårlig investering.

Jens Hauch
Seniorrådgiver, Kraka

Regeringen har kaldt deres boligudspil for 'Grøn genopretning af Danmark', men det afviser eksperter.

“Det giver ikke meget mening at sige, at det er et grønt tiltag,” siger cheføkonom og vicedirektør i Kraka Jens Hauch om regeringens boligudspil.

“For mig at se er det (boligudspillet, red.) oversolgt. Det er misvisende markedsført i forhold til klimatiltagene,” siger Søren Dyck-Madsen, der er seniorrådgiver hos tænketanken Concito.

Dokumentation

Boligaftale
Regeringen skal i foråret forhandle en ny boligaftale på plads, der løber frem i 2026. I aftalen fastlægges blandt andet renoveringsrammen for de almene boliger.

I Fredags fremlagde boligminister Kaare Dybvad (S) og klimaminister Dan Jørgensen (S) et udspil under navnet 'Grøn genopretning af Danmark – 30 mia. kr. til renoveringer i den almene boligsektor'.

I udspillet vil man afsætte 30 milliarder kroner til at renovere almene boliger. Heraf er 18,4 milliarder projekter, der allerede står i kø og klar til at blive igangsat. Køen forventes at være afviklet inden for to år. De resterende 11,6 milliarder skal fordeles ud over de næste seks år.


0:000:00