Eksperter: Usikkerheder gør det svært at lægge klimaafgift på lavbundsjorder

Der er behov for mere sikre målinger, hvis den kommende CO2e-afgift på landbruget skal omfatte udledningerne fra lavbundsjorder, vurderer eksperter. Kan det lade sig gøre, vil en afgift dog kunne få positiv effekt på udtagningsindsatsen og dermed også klimaet, lyder det.

Lavbundsjorder står for en stor del af landbrugets drivhusgasudledninger, men det vil i dag være svært at pålægge disse udledninger en CO2e-afgift i praksis, vurderer eksperter.
Lavbundsjorder står for en stor del af landbrugets drivhusgasudledninger, men det vil i dag være svært at pålægge disse udledninger en CO2e-afgift i praksis, vurderer eksperter.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Der skal mere solide og kontinuerlige målinger af landbrugets lavbundsjorder til, hvis det skal give mening at lægge en klimaafgift på jordernes udledninger.

Sådan lyder vurderingen fra to eksperter i samfundsøkonomi og miljøforhold.

Forudsætningen for at kunne tage lavbundsjorder ind i afgiftsgrundlaget er, at man kan lave konkrete, løbende og middelrette målinger ude ved den enkelte landmand.

Lars Gårn Hansen
Miljøøkonomisk vismand

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024