Forsinket igen: Men nu kommer anbefalingerne til en CO2-afgift på landbruget

Anbefalingerne fra Svarer-gruppen til en ny CO2-afgift kommer med over et års forsinkelse. Den eksakte dato for offentliggørelsen er valgt med vinterferien for øje, lyder det fra økonomiprofessor Michael Svarer. 

Oprindeligt skulle ekspertgruppen have afleveret sin første delrapport i slutningen af 2021. 
Oprindeligt skulle ekspertgruppen have afleveret sin første delrapport i slutningen af 2021. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Rasmus Bloch Hansen

Den 21. februar vil der blive offentliggjort anbefalinger til en CO2-afgift på landbruget og vejtransporten.

Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.  

Anbefalingerne fra ekspertgruppen, som professor og tidligere overvismand Michael Svarer står i spidsen for, er længe ventet, og oprindeligt skulle de havde været offentliggjort i 2022. Herefter blev anbefalingerne udskudt til 2023, og siden lød det, at rapporten ville blive offentliggjort i uge seks midt i februar. 

Den fastsatte dato markerer altså igen en lille forsinkelse, men med et eksakt tidspunkt for offentliggørelse tyder det dog på, at ekspertgruppens anbefalinger nu snart ser dagens lys. 

Ifølge Michael Svarer er der en særlig grund til, at offentliggørelsen blev skudt fra starten til slutningen af februar: 

"Der er en overvældende interesse for rapporten, så vi vurderer, at det er mere hensigtsmæssigt at præsentere den på den anden side af vinterferien for at kunne honorere efterspørgslen fra de mange interessenter," skriver han til Altinget. 

I 2022 blev udskydelsen af rapporten ganske enkelt begrundet med, at ekspertgruppen havde brug for mere tid, og i slutningen af 2023 lød det, at man havde et mangelfuldt datagrundlag om udtagning af lavbundsjorder. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Michael Svarer

Professor, Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, fhv. formand/overvismand, De Økonomiske Råd
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1997), ph.d. i nationaløkonomi (Aarhus Uni. 2000)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024