Grønland tilslutter sig dansk-ledet alliance mod olie- og gasudvinding

Grønlands landsstyre fortsætter sine klimapolitiske initiativer ved at tilslutte sig en dansk-ledet alliance, der vil sætte en slutdato for deres olie- og gasproduktion eller på anden vis bidrage til at reducere olie- og gasproduktionen.

Foto: Andreas Krog
Andreas KrogMorten Øyen

(KØBENHAVN/GLASGOW) Grønland tilslutter sig en international alliance af lande, der der enten vil sætte en slutdato for deres olie- og gasproduktion eller på anden vis bidrage til at reducere olie- og gasproduktionen.

Beslutningen blev præsenteret på klimatopmødet COP26, der lige nu finder sted i den skotske by Glasgow, og er det tredje trin i en tretrinsraket af klimatiltag, som det nye grønlandske landsstyre har taget siden den kom til i april i år.

Alliancen går under navnet ”Beyond Oil and Gas Alliance” (BOGA) og er blevet til på initiativ af Danmark og Costa Rica. Det danske arbejde med at samle alliancen udspringer af Nordsøaftalen fra sidste år, der betyder, at Danmark stopper sin indvinding af olie og gas i 2050 og aflyser alle fremtidige udbudsrunder.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00