Her er de love og lovændringer, Dan Jørgensen vil fremsætte i dette folketingsår

Et nyt folketingsår er skudt i gang, og regeringen har netop fremlagt sit årlige lovkatalog, der danner rammen om regeringens politik. Få et overblik over, hvilke love og lovændringer regeringen vil fremsætte det kommende år på klima- og energiområdet.

Med 10 forslag til love og lovændringer står klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) med en række forslag i baghånden, valgkamp eller ej. 
Med 10 forslag til love og lovændringer står klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) med en række forslag i baghånden, valgkamp eller ej. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Cindy Shummontien Green

Selvom valget kan blive udskrevet når som helst, har regeringen traditionen tro fremlagt sit årlige lovprogram for 2022-2023.

Lovprogrammet indeholder blandt andet forslag til ny organisering af affaldsforbrændingssektoren, justering af den økonomisk regulering af vandsektoren, nulemissionszoner i afgrænsede byområder og udbud af lagring af CO2.

I alt planlægger regeringens ministre at fremsætte 191 love og lovændringer, inden Folketinget igen går på sommerferie til juni. Et folketingsvalg vil dog ændre på planerne.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00