Landbruget siger, at CO2-afgift vil få danskerne til at skifte dansk kød ud med udenlandsk. Nu skyder eksperter argumentet ned

De danske forbrugere skifter ikke det danske kød ud med kød fra andre lande, når priserne på de danske produkter stiger i køledisken. De vælger i stedet at købe mindre kød, konkluderer Det Miljøøkonomiske Råd i ny analyse. Landbruget sår tvivl om undersøgelsen og vil ikke drage samme konklusion.

Professor Lars Gårn Hansen har med sine kollegaer i Det Miljøøkonomiske Råd fulgt danskernes fødevareindkøb de seneste år, hvor priserne er steget.
Professor Lars Gårn Hansen har med sine kollegaer i Det Miljøøkonomiske Råd fulgt danskernes fødevareindkøb de seneste år, hvor priserne er steget.Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Når dansk kød bliver dyrere i køledisken, reagerer de danske forbrugere ikke ved at købe udenlandsk kød i stedet.

Der er dermed heller ikke grund til at frygte, at drivhusgasudledningerne fra danskernes kødforbrug skubbes til andre lande, hvis en CO2-afgift på landbruget fører til højere kødpriser.

Højere priser på dansk kød vil kun i meget begrænset omfang få danske forbrugere til at købe udenlandsk kød i stedet.

Lars Gårn Hansen
Miljøøkonomisk vismand

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00