Regeringen: Ingen af vores lovforslag kan skade verdensmålene

Nicolai Wammen forventede sidste år, at ministerierne ville blive bedre til at spotte negative konsekvenser i deres verdensmålsvurderinger af lovforslag. Det stik modsatte er sket i SVM's første folketingsår.

Dan Jørgensen har – i hvert fald formelt set – overtaget ansvaret for at koordinere verdensmålsarbejdet under SVM-regeringen. Her holder han oplæg på verdensmålsugen på Christiansborg i starten af året. 
Dan Jørgensen har – i hvert fald formelt set – overtaget ansvaret for at koordinere verdensmålsarbejdet under SVM-regeringen. Her holder han oplæg på verdensmålsugen på Christiansborg i starten af året. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Raun Westh

Ikke et eneste af SVM-regeringens lovforslag har negative konsekvenser for FN's verdensmål. I hvert fald hvis man skal tro de vurderinger, regeringen selv har fremlagt i sine i alt 125 lovforslag i det forgange folketingsår.

Det viser Altingets kortlægning af samtlige lovforslag siden SVM-regeringens indtræden.

"Det er næsten umuligt, at ingen lovforslag har negative indvirkninger," lyder reaktionen fra Sara Krüger Falk, der er formand for 2030-panelet, som rådgiver politikerne om verdensmålene.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00