Se kortet: Kommuner har vidt forskellige mål for klimaet

Næsten alle landets kommuner har sat egne mål for, hvor stor CO2-reduktion de vil opnå i 2030, men der er stor forskel på, hvor ambitiøse de enkelte kommuner er. Se kommunernes reduktionsmål her. 

Hvis kommunerne skal nå deres ambitiøse klimamål, kræver det markante reduktioner i blandt andet landbrugs- og transportsektoren. 
Hvis kommunerne skal nå deres ambitiøse klimamål, kræver det markante reduktioner i blandt andet landbrugs- og transportsektoren. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Siden 2019 har næsten alle landets kommuner som del af klimakommunesamarbejdet DK2020, sat mål for at nedbringe deres CO2-udledning.

Det betyder blandt andet, at kommunerne ligesom samfundet som hele vil være CO2-neutrale i 2050, men mange af kommunerne arbejder også med mere eller mindre ambitiøse mål for CO2-reduktioner i 2030.

Flertallet af kommunerne sigter på linje med klimaloven her efter 70 procents reduktion sammenholdt med 1990, men der er også kommuner, der har planer om at være helt CO2-neutrale, når årtiet løber ud, mens andre er tilfredse med færre reduktioner på den korte bane. 

0:000:00