Udvalgsmedlemmer i Europa-Parlamentet afviser Kommissionen: Gas og atomkraft er ikke grønt

EU-Kommissionen lider et nederlag i Europa-Parlamentets miljøudvalg og økonomiudvalg, hvor parlamentsmedlemmerne tirsdag stemte for en indsigelse imod Kommissionens ønske om at inddrage naturgas og atomkraft på en liste over grønne investeringer.

På plenarforsamlingen i Strasbourg fra 4. til 7. juli skal europaparlamentsmedlemmerne stemme om en indsigelse imod Kommissionens forslag til EU's grønne taksonomi. Arkivfoto.
På plenarforsamlingen i Strasbourg fra 4. til 7. juli skal europaparlamentsmedlemmerne stemme om en indsigelse imod Kommissionens forslag til EU's grønne taksonomi. Arkivfoto.Foto: Frederick Florin/AFP/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

BRUXELLES: 76 for. 62 imod.

Med et lille flertal har Europa-Parlamentets miljøudvalg og økonomiudvalg stemt for en indsigelse imod Kommissionens plan om at klassificere investeringer i naturgas og atomkraft som grønne.

Parlamentets endelige dom over energiformernes tilstedeværelse på den grønne investeringsliste – også kaldet den grønne taksonomi – finder sted, når parlamentsmedlemmerne 4. til 7. juli mødes i Strasbourg til plenarsamling. Her kræves et absolut flertal bag indsigelsen for at forkaste Kommissionens plan.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00