Ugens embedsmand: Anders Hoffmann har både russisk gas og CO2-fangst på skrivebordet

For afdelingschefen i Klimaministeriet fylder det lige nu meget, hvordan Danmark kommer fri af russisk gas og olie. I løbet af sin karriere har Anders Hoffmann mødt mange embedsmænd med høj faglighed og stor personlig integritet. Derfor bliver han trist, når han ser den måde, embedsmænd til tider bliver omtalt på.

Jeg har gennem mit arbejde som embedsmand mødt utroligt mange, som knokler hårdt med et klart blik for høj faglighed og stor personlig integritet, lyder det fra Anders Hoffmann.
Jeg har gennem mit arbejde som embedsmand mødt utroligt mange, som knokler hårdt med et klart blik for høj faglighed og stor personlig integritet, lyder det fra Anders Hoffmann.
Simon Engell Kjøller

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?

Krigen i Ukraine er ikke kun en menneskelig tragedie. Den kaster også sorte skygger ind over energimarkederne. Diskussionerne om russisk gas og olie, og hvordan Danmark kan komme fri af det, fylder derfor rigtigt meget i hele ministeriet.

Hvis jeg skal rose os selv lidt, synes jeg, at vi ret tidligt på året fik sat gang i arbejdet, så vi var relativt velforberedte, da krigens konsekvenser begyndte at blive mere klare. Ud over effekten af krigen fylder arbejdet med CO2-fangst og lagring rigtigt meget for mig. Vi er her for at skabe rammerne fra bunden for en helt ny industri i et meget højt tempo, hvor vi løbende bliver overraskede af nye udfordringer, som skal løses. Vi har dog blikket rettet stift mod målet, og vi løser udfordringerne, som de opstår. Vi holder derfor stadig de meget ambitiøse tidsplaner.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00