Flertal justerer sygedagpengeregler forud for stor beskæftigelsesreform

Et bredt flertal har fundet 79 millioner kroner ved at fjerne krav til kommunerne om samtaler for sygemeldte ledige og retten til såkaldt mestringsforløb, som især ledige med psykiske udfordringer bruger.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) præsenterede torsdag justeringer af sygedagpengereglerne sammen med forligskredsen bag den nuværende lovgivning. 
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) præsenterede torsdag justeringer af sygedagpengereglerne sammen med forligskredsen bag den nuværende lovgivning. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Tre måneder inden regeringens ekspertgruppe kommer med anbefalinger til et nyt beskæftigelsessystem, har regeringen og forligskredsen bag sygedagpengereformen justeret sygedagpengereglerne og fundet 79 millioner ud af de tre milliarder, som regeringen vil spare på hele beskæftigelsesområdet. 

Reglerne har været kritiseret af blandt andet FOA, Kræftens Bekæmpelse og Ældre Sagen for at være for stramme, og efter en større gennemgang har partierne derfor besluttet, at sygedagpengemodtagere kan nøjes med en enkelt samtale i jobcenteret, hvis de har udsigt til at blive hurtigt raske.

Det forventes ifølge ministeriet at fjerne omkring 60.000 samtaler årligt og spare 52 ud af de 79 millioner. 

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00