KL tabte til Ankestyrelsen, men fik klippet tørresnoren

ØKONOMIAFTALE: Principafgørelser fra Ankestyrelsen belaster de kommunale budgetter på socialområdet, mener KL, som gik fra økonomiforhandlingerne med uforettet sag. Til gengæld gik regeringen med til at gå mere nuanceret til værks, når det handler om at udstille fejl i sagsbehandlingen.

KL-formand Jacob Bundsgaard og co. har længe haft et horn i siden på Ankestyrelsen, men gik fra økonomiforhandlinger med uforrettet sag.
KL-formand Jacob Bundsgaard og co. har længe haft et horn i siden på Ankestyrelsen, men gik fra økonomiforhandlinger med uforrettet sag.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Kommunernes økonomi på socialområdet knager under vægten af principafgørelser fra Ankestyrelsen, som ofte rækker ud over lovgivningens intentioner.

Det mener Kommunernes Landsforening, som ved de just overståede økonomiforhandlinger med regeringen krævede økonomisk kompensation for Ankestyrelsens 'udgiftsdrivende afgørelser'.

"Vi har en række eksempler, hvor Ankestyrelsen efter vores vurdering går meget langt i det lovfortolkende arbejde – og for eksempel udvider målgrupper. Og når det er principafgørelser, er det jo noget, der påvirker alle kommuner og ikke mindst deres økonomi," siger Aarhus-borgmester Jacob Bundgaard (S), som er formand for KL.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00