Nedlagte kaserner danner rammer om innovation

STAFET: Kaserneområdet i Viborg er omdannet til et aktivt videns- og uddannelsescenter med blandt andet en animationsuddannelse. Læs her hvordan, og hvem der skal føre 'kommunalstafetten' videre.
Viborg kaserne er blevet til et arbejds- og studiemiljø for godt 1300 ansatte og næsten 2000 studerende. 

Viborg kaserne er blevet til et arbejds- og studiemiljø for godt 1300 ansatte og næsten 2000 studerende. 


Målsætningen var, og er stadig at udvikle området til et dynamisk videns- og uddannelsescenter med fokus på kreative kompetencer. Et område, hvor samspillet mellem kultur, teknologi, erhverv, sport, uddannelse, ungdomsboliger og administration, kan forenes og danne rammen for et attraktivt område at bo, opleve, arbejde og studere i.


Søren Pape Poulsen (K)
Borgmester i Viborg Kommune
Fakta

Altinget | Kommunal sætter med en såkaldt kommunalstafet fokus på alle de gode eksempler fra landets 98 kommuner, der effektiviserer eller forbedrer servicen i den kommunale sektor. 

Det gode eksempel kan spænde mellem alt fra bedre udnyttelse af plejehjælperes tid til en mere effektiv administration.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) satte stafetten i gang med et åbningsindlæg den 6. september 2012. 

Svendborg Kommune
Køge Kyst-projekt

Af Søren Pape Poulsen
Borgmester i Viborg Kommune

En lukning behøver ikke være en slutning. Det kan også være en begyndelse på noget nyt. Det er Viborg Kommunes udvikling af området ved den lukkede Viborg Kaserne et godt eksempel på.
Efter militæret rykkede ud, købte Viborg Kommune i 2001 hele kaserneområdet af staten, og området blev igen fyldt med liv.

Denne satsning har i høj grad båret frugt, og området er et stort aktiv for hele kommunen. I dag er kaserneområdet arbejdsplads for godt 1300 mennesker, mens området rummer næsten 2000 studerende. 


0:000:00