Vestager skyder ny kommunalstafet i gang

KOMMUNALSTAFET: Altinget | Kommunal sætter med 'kommunalstafetten' fokus på de kommuner, der har været særligt dygtige til at effektivisere eller forny sig. Se, hvem økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) giver stafetten til først.
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager indleder Altinget | Kommunals nye stafet
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager indleder Altinget | Kommunals nye stafetFoto: Oskar Herrik Nielsen/Altinget.dk

Der er brug for tillid og samarbejde – også nye samarbejder, der går på tværs af offentlige, private og frivillige organisationer. De gode ideer skal deles og bruges – til gavn for både den enkelte borger, medarbejdere i den kommunale sektor og for vores samfund.

Margrethe Vestager (R)
Økonomi- og indenrigsminister
Fakta
Altinget | Kommunal har sætter med en såkaldt kommunalstafet fokus på alle de gode eksempler fra landets 98 kommuner, der effektiviserer eller forbedrer servicen i den kommunale sektor. 

Det gode eksempel kan spænde mellem alt fra bedre udnyttelse af plejehjælperes tid til en mere effektiv administration.

Økonomi- og Indenrigsminister Margrethe Vestager (R) satte stafetten i gang med et åbningsindlæg den 6. september 2012.

Af Margrethe Vestager (R) 
Økonomi- og indenrigsminister

Jeg er blevet inviteret til at starte Altinget.dks kommunalstafet og har med glæde takket ja! Det er et godt initiativ, og jeg ser frem til at læse om mange gode eksempler fra det kommunale arbejde.

Samarbejde på tværs af sektorerne
Vi er i fællesskab i gang med at ændre den måde, den offentlige sektor arbejder på. I regeringen bestræber vi os på at give større frihed til kommunerne – og forventer til gengæld gode, effektive, innovative og konkrete resultater. I fællesskab kan vi gøre op med overflødige dokumentationskrav og unødigt bureaukrati uanset kilden – og inviterer til samarbejde og innovation gennem tillid og ansvar.

0:000:00