Regionerne vil spille en rolle i beskæftigelsesindsatsen

JOB-REFORM: Regionerne vil også spille en rolle i reformen af beskæftigelsesindsatsen. Regionernes vækstfora kan skabe sammenhæng i indsatsen og overtage opgaven fra beskæftigelsesrådene, siger regionernes formand, Bent Hansen (S).
Jørgen Skadhede

Der er noget, som med god fornuft godt kunne blive lagt sammen. Det kunne jeg godt se for mig med beskæftigelsesrådene og vores vækstfora.

Bent Hansen (S)
Formand for Danske Regioner
Fakta

Danske Regioners udspil

I et regionalt partnerskab koordineret af de regionale vækstfora skal aktører fra vækst-, uddannelses- og beskæftigelsesindsatsen udarbejde fælles strategier, handlingsplaner og mål for den virksomhedsrettede indsats. Partnerskabet skal også sørge for et fælles registreringssystem for den virksomhedsrettede indsats.

I udførende, virksomhedsrettede samarbejder, der går på tværs af kommunegrænser, skal aktører fra vækst-, uddannelses- og beskæftigelsesindsatsen koordinere og udføre den virksomhedsopsøgende indsats.

Om Beskæftigelsesregionerne
Analyserer og overvåger resultater og effekter af jobcentrenes indsats og udviklingen på de regionale arbejdsmarkeder.

Aktører: Arbejdsmarkedets parter, kommuner, regionen.

Om Regionernes Vækstfora
Overvåger erhvervsudviklingen i regionen og udformer erhvervsudviklingsstrategi og handlingsplaner for, hvordan der kan arbejdes for vækst og udvikling i regionen.

Aktører: Arbejdsmarkedets parter, kommuner, regionen, uddannelsesinstitutioner.

Regionerne ser deres snit til at få en luns af beskæftigelsesindsatsen, når området skal reformeres i løbet af 2014.

Der er bred enighed blandt både arbejdsgiverne og fagbevægelsen om, at der skal være en styrket regional styring af beskæftigelsesindsatsen frem for 98 forskellige politikker i hver enkelt kommune.

Men et af de uafklarede spørgsmål er, hvem der skal stå for den regionale koordinering af indsatsen. Og det er her, at Danske Regioner med formand Bent Hansen (S) i spidsen byder sig til.

Regioner: Brug for mere sammenhæng
"Der er brug for at få en sammenhæng mellem de erhvervs-, beskæftigelses- og uddannelsespolitiske initiativer, der bliver taget. I dag sidder vi hvert vores sted og laver vores egne initiativer," siger Bent Hansen.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00