Haarder afviser på samråd udflytningspris på 100 millioner for museum

UDFLYTNING: Kulturministeren har afvist, at udflytningen af Jagt- og Skovbrugsmuseet vil koste 100 mio. kroner – en beregning foretaget af museet selv. Man må vente yderligere et par uger med at få tallene, siger ministeren. Se klip fra samrådet nederst. 

Mads Gluud Jørgensen

Der var onsdag indkaldt til samråd i Kulturudvalget, hvor prisen for den ventede udflytning af Jagt- og Skovbrugsmuseet fra Hørsholm til Djursland var omdrejningspunktet. 

Museet har selv lavet en beregning, hvor udflytningen ventes at koste 100 mio. kroner. Det afviste Bertel Haarder (V) blankt, da han blev spurgt ind til emnet i samrådet.

“Vi kan i Kulturministeriet absolut ikke bekræfte de tal, altså de 100 mio. kroner, som må stå for museets egen regning. Men der er jo ytringsfrihed i Danmark, og der er også frihed til at tale for sin egen institution,” sagde kulturministeren. Han mente, at udflytningen kunne gøres for et mindre beløb:

“Flytningen vil kunne gennemføres for et markant mindre beløb. Vi arbejder fortsat på at kvalificere både fusions- og flytteudgifterne. Jeg er sikker på, at vi finder en fornuftig og ansvarlig løsning på finansieringen,” lød det afslutningsvis fra Bertel Haarder.

Bertel Haarder forsikrede, at den præcise pris for udflytningen ville komme om et par uger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bertel Haarder

Fhv. MF og minister (V)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1970)

0:000:00