Flertal for skattefrihed til OL-vindere: “En ekstraordinær indsats”

Louise Schack Elholm (V) i Folketingssalen 4. maj 2017.

SKATTEPRÆMIE: OL-vindere ser ud til i fremtiden at slippe for at betale skat af præmiesummen. Det er et opgør med den danske skattemodel, lyder kritikken.

Når en dansk sportsudøver i fremtiden vinder en medalje ved enten olympiske lege eller paralympiske lege, så bliver hele præmiesummen ved med at være på kontoen.

Det stod klart, efter Folketinget behandlede et lovforslag, der, hvis det bliver stemt igennem ved den endelige behandling, vil give deltagerne skattefrie præmiepenge. Venstre begrundede dette med, at det var en ekstraordinær og særlig indsats, og at de derfor fortjente en belønning.

Men selvom forslaget kun drejede sig om en million kroner, så var der alligevel partier, der ikke var for, fordi skattefri indkomst går imod danske principper.

“Hvad med den brandmand, der redder et liv? Hvad med en forsker, der finder en kur? Vil Venstre støtte, at deres løn bliver skattefritaget,” spurgte Lisbeth Bech Poulsen (SF).

Det afviste Venstre, fordi lovforslaget ikke var ment til dem. Louise Schack Elholm (V) understregede dog, at de ville få noget på et andet tidspunkt.

Alternativet, SF og Enhedslisten var imod lovforslaget.

Forrige artikel Museer advarer mod enegang: Vores samarbejdsånd er under pres Museer advarer mod enegang: Vores samarbejdsånd er under pres Næste artikel Mette Bock åbner for Netflix som public service-udbyder Mette Bock åbner for Netflix som public service-udbyder