Om  
Lars Werge

Journalistforbundets tidligere formand er ny folketingskandidat

Lars Werge, direktør for Danske Biografer og tidligere formand for Journalistforbundet, er ny folketingskandidat for Socialdemokratiet i Brønshøj, Husum og Vanløse i København.

Cecilie Bech Rønsholt

Lars Werge er løbet af med sejren om at blive ny folketingskandidat for Socialdemokratiet i Brønshøj, Husum og Vanløse i København. Han fik 86 stemmer, hvorimod hans modkandidat Jarl Feyling fik 78 stemmer. 

Det skriver Netavisen Pio

Lars Werge er uddannet journalist og tidligere formand for Journalistforbundet - men blev i februar 2020 ansat som direktør for Danske Biografer.  

Han afløser tidligere folketingsmedlem Yildiz Akdogan, som trak sig, efter hun ikke blev genvalgt ved Folketingsvalget i 2019.

Lars Werge er stolt over medlemmernes opbakning og kommer som folketingskandidat til at sætte særligt fokus på trafikpolitikken.

"Som kandidat vil jeg blandt andet bruge min energi på de trafikale udfordringer, som de mange hundrede tusinde, der hver dag blandt andet bruger offentlig transport, deres cykel eller deres bil for at komme på arbejde, klare ærinder og i det hele taget passe det liv, oplever," fortæller Lars Werge. 

Ikke desto mindre er det rift om at blive valgt til Folketinget i Københavns Storkreds, hvor Socialdemokratiet ved sidste valg fik valgt tre mandater fra Københavns Storkreds: undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og Lars Aslan Rasmussen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Werge

Formand, Dansk Atletik Forbund
journalist (DJH 1996)

0:000:00