Om  
Ursula von der Leyen

Von der Leyen udpeger sine talsmænd

Formanden for EU-Kommissionen, Ursula von der Leyen, har udpeget to talsmænd og en kommunikationsrådgiver.

Peter Bjørnbak Hansen

Tyske Jens Flosdorff, franske Eric Mamer og rumænske Dana Spinant bliver de tre hovedansvarlige for EU-kommissionsformand Ursula von der Leyens kommunikation udadtil.

Det oplyser Kommissionen i en pressemeddelelse.

Jens Flosdorff har 15 års erfaring med politisk kommunikation og en lang professionel fortid med Ursula von der Leyen gennem hendes tid i forskellige tyske ministerier. 

Han bliver øverste kommunikationsrådgiver i kommissionsformandens kabinet, samtidig med at han bliver ansvarlig for alle Ursula von der Leyens medieoptrædener.

Der findes imidlertid ikke samme tætte bånd mellem Eric Mamer og den tyske kommissionsformand, men det gør der til gengæld mellem ham og selve Kommissionen.

Gennem 25 år har han arbejdet med adskillige politikområder og forlader nu en ledende stilling i EU-Kommissionens generaldirektorat for Det Indre Marked, Industri, Iværksætteri og SMV'er for at blive øverste talsmand i EU-Kommissionen.

Vicetalsmand bliver Dana Spinant, som ligeledes forlader en ledende stilling i EU-Kommissionens generaldirektorat.

De nyudpegede talsmænd går først i gang med arbejdet 1. november, når Ursula von der Leyen tiltræder som formand for EU-Kommissionen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ursula von der Leyen

Formand, EU-Kommissionen, fhv. forsvarsminister, Tyskland (CDU)
KA i folkesundhedsvidenskab (2001), cand.med. (Mediziniche Hochschule, Hannover, 1991)

0:000:00