Anmeldelse af 
Andreas Krog

Anmeldelse: Koldkrigs-aficionadoens julegave

ANMELDELSE: En lækker coffee-table-bog tager os med ned i den bunker, hvor den danske centraladministration under Den Kolde Krig skulle søge tilflugt i tilfælde af et atomangreb mod Danmark.

Foto: Lars Horn
Andreas Krog

Langt inde i Rold Skov i Nordjylland 60 meter nede under jorden ligger et af de største tilbageværende danske monumenter over Den Kolde Krig. Det er den 5.500 kvadratmeter store bunker 'Regeringsanlæg Vestdanmark', i daglig tale kaldet 'Regan Vest'. Et anlæg, der skulle huse regering, embedsmænd og regenten i tilfælde af et atomangreb mod Danmark. Det var herfra, landet skulle føres videre.

I 2021 forventes Regan Vest at blive åbnet for offentligheden. Det varmer museumsinspektør Ulla Varnke Sand Egeskov og kommunikationschef Helle Nørgaard fra Nordjyllands Museum, som bunkeren kommer til at blive en del af, op til med en ny lækker coffee-table-bog om den unikke tidslomme, som anlægget er. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024