Om  
Bertel Haarder

Bertel Haarder etablerer to museumsråd

Kulturminister Bertel Haarder (V) etablerer nye rådgivende organer på Statens Museum for Kunst og Nationalmuseet. De to museumsråd skal hjælpe museerne med at tænke nyt og prioritere skarpt, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Camilla Kamstrup

Bertel Haarder har med bred politisk tilslutning nu besluttet at etablere nye rådgivende organer på Statens Museum for Kunst og Nationalmuset. Dermed ønsker ministeren at sikre organisatorisk, strategisk, ledelsesmæssig og økonomisk sparring:

”Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst har den nøglerolle at formidle vores fælles kulturelle referenceramme i en tid, hvor der bliver flere og flere tilbud. Samtidig har vi nu givet museerne mulighed for igen at tjene deres egne penge til at skabe bedre tilbud. Det er en udfordring og en mulighed, som museerne skal håndtere optimalt. Derfor etablerer jeg nu et museumsråd for hvert af de to museer, der skal hjælpe museerne med at tænke nyt og prioritere skarpt," siger kulturministeren i en pressemeddelelse.

Det nye museumsråd nedsættes per 1. januar 2017, hvor det er muligt at komme med ideer til mulige rådsmedlemmer. Ideerne kan sendes til [email protected] senest 1. september 2016.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00