Bikuben-direktør til civilsamfundet: Husk at bevare ydmygheden

RUNDT: Direktør i Bikubenfonden Søren Kaare-Andersen fylder 60 år mandag. Altinget har grebet lejligheden til at tage en snak med den forhenværende topchef i Roskilde Bank om værdien af den civile sektor. Og vigtigheden af at bevare ydmygheden i omgangen med andres penge.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Klaus Ulrik Mortensen

Når du møder folk, har de håndfladerne opad. Og jeg vil meget gerne have, at de holder dem, som om de vil give folk et ordentligt håndtryk. Altså at vi er ligeværdige. Det sørger vi for hele tiden at minde os selv om.

Søren Kaare-Andersen
Direktør, Bikubenfonden
Fakta
Blå bog: Søren Kaare-Andersen

Født 10. sep. 1958 i Kbh.
 
Blev cand.polit. fra KU i 1983 og arbejde herefter som børsmægler hos Benzon Bankier.
 
Kom i 1994 til GiroBank, der siden fusionerede med Bikuben Bank og blev til BG Bank. Efter en fusion med Danske Bank blev han ansvarlig for BG-delen, indtil navnet blev opgivet ved hans afgang i 2007.
 
Tiltrådte 1. juli 2007 som adm. dir. i Roskilde Bank, fratrådte d. 24. aug. 2008 – indtil banken blev overtaget af Nationalbanken og Det private beredskab.
 
Direktør i Bikubenfonden siden 2011.

I 2017 uddelte Bikubenfonden 115,8 mio. kr. fordelt på 48,2 mio. kr. til Unge på kanten, 64,4 mio. kr. til kunst i en aktuel sammenhæng og 3,2 mio. kr. andre formål.

Tillidserhverv inkluderer bl.a. Fonden for Socialt Ansvar.

Mandag runder direktør i Bikubenfonden Søren Kaare-Andersen med sin 60 års fødselsdag et af livets såkaldt skarpe hjørner.

Og glemmer vi et kort øjeblik den forvrøvlede semantik i at beskrive runde fødselsdage som skarpe hjørner, er det værd at huske på, at det måske skarpeste hjørne blev rundet, da han efter et langt liv i banksektoren i 2011 valgte at prøve kræfter med civilsamfundet.

Hans exit fra bankverdenen blev farvet af den lidet flatterende skæbne at kunne kalde sig den sidste direktør i Roskilde Bank.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00