Bikubenfonden vil sikre kulturens udvikling med partnerskabsprogram

Kulturinstitutioner skal have bedre muligheder for at fokusere på ledelse og kunstnerisk udvikling. Derfor laver Bikubenfonden et program, som kan hjælpe med rådgivning og finansiering.

Projektorganisationen SMK Fridays på Statens Museum for Kunst har været en del af pilotprojektet, der er baggrunden for det nye faste program. 
Projektorganisationen SMK Fridays på Statens Museum for Kunst har været en del af pilotprojektet, der er baggrunden for det nye faste program. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Alt for ofte har kulturens institutioner – store som små – ikke tid eller ressourcer til at udvikle sig. I stedet handler det om overlevelse og drift.  

Sådan lyder det fra Bikubenfonden, der gennem et program kaldet Task Force vil indgå partnerskaber med scene- og billedkunstinstitutioner for at styrke det samlede kulturliv. 

“Hvis man kun drifter, er det svært at udfolde sine potentiale. Hvis kulturinstitutionerne skal blive ved med at være relevante samfundsaktører, kræver det, at de udvikler sig. Et længevarende samarbejde med os giver mulighed for at udvikle den enkelte institution, og det kan være med til at udvikle hele kunstfeltet,” siger Mette Marcus, der er direktør i Bikubenfonden. 

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00