Bodilprisen 2019: Holiday fik den største hæder

Instruktøren Isabella Eklöfs spillefilmsdebut Holiday hjemtog hele fire priser til prisoverrækkelsen, hvor filmbranchens dygtigste hædres. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Astrid Johanne Bjørnskov

Lørdag 2. februar modtog de dygtigste i den danske filmbranche de eftertragtede bodilstatuetter. 14 priser blev uddelt, hvoraf de fire gik til filmen 'Holiday', som svenske Isabella Eklöf har instrueret.

Eklöfs spillefilmsdebut 'Holiday' handler om pigen Sascha, der tager til Tyrkiet og indlogerer sig som elskerinde hos Michael og hans gangsterfamilie. Filmen hjemtog priserne Bedste film, Bedste kvindelige hovedrolle, Bedste mandlige birolle og Bedste fotograf.

"Det er råt og perverteret, det, der foregår både mellem og rundt om hovedkaraktererne, den unge Sascha og hendes ældre kæreste, Michael. Men Eklöf dyrker ikke provokationen for provokationens skyld, hendes ærinde er et helt andet og meget større. Med "Holiday" serverer hun subtil kapitalismekritik og modige, feministiske pointer i en æstetisk overlegen indpakning," lyder det i motivationsteksten.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00