Branche råber op: Kommuner tolker regler for kulturevents forskelligt

En samlet eventbranche advarer om konsekvenser ved, at kommuner tolker centrale regler for afvikling af kulturevents forskelligt. Arrangører risikerer at løbe panden mod muren, lyder det. 

ARKIVFOTO: “Vi frygter, at der er idéer i kulturlivet, som aldrig bliver ført ud i livet og får luft under vingerne, fordi barriererne kan virke uoverskuelige,” siger Esben Marcher fra Dansk Live. 
ARKIVFOTO: “Vi frygter, at der er idéer i kulturlivet, som aldrig bliver ført ud i livet og får luft under vingerne, fordi barriererne kan virke uoverskuelige,” siger Esben Marcher fra Dansk Live. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Det lægger barrierer i vejen for det brede kulturliv, at en national ordning for afvikling af arrangementer på tværs af kommuner tolkes forskelligt.  

Sådan lyder det fra en samlet eventbranche i et brev til Boligudvalget på Christiansborg. 

“Når kommunerne kontrollerer ud fra forskellige standarder, betyder det også, at arrangørerne skal forholde sig til forskellige tolkninger af de samme regler,” skriver SMV Danmark, Dansk Live, By- og Markedsfester og Festudlejer.dk i brevet. 

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00