Brian Mikkelsen: Der er sket et stort skred i armslængdeprincippet

BOGUDDRAG: Der var mere integritet i armslængdebegrebet før i tiden, udtaler forhenværende kulturminister Brian Mikkelsen i ny bog. "I de senere år har specielt Dansk Folkeparti, men også andre partier, skubbet til armslængden," siger han.

Kunstmaler Simone Aaberg Kærn illustrerede armslængdens væsentlighed ved at lade Anders Fogh Rasmussen træffe alle beslutninger om sit eget portræt, fortæller hun.
Kunstmaler Simone Aaberg Kærn illustrerede armslængdens væsentlighed ved at lade Anders Fogh Rasmussen træffe alle beslutninger om sit eget portræt, fortæller hun.Foto: Keld Navntoft/ritzau scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Det er noget af det, jeg forsøger at vise, når jeg samarbejder med Anders Fogh og giver ham lov til at træffe alle beslutninger om sit eget portræt. Så bliver det kunstneriske resultat virkelig mærkeligt. 

Simone Aaberg Kærn
Kunstner

Hvilket kulturelt danmarkskort vil du gerne give videre til de kommende generationer? Hvordan kan kulturen opnå en øget vægt på den politiske dagsorden? Og har vi brug for armslængden i forvaltningen af kultur?

Det er nogle af de spørgsmål, der stilles til en række kulturaktører i debatbogen "Et spørgsmål om kultur" af museumsinspektør Merete Sanderhoff, der netop er udkommet på Gads Forlag.

Bogen består af interviews med i alt 42 kulturaktører og politiske personligheder - deriblandt Kasper Holten, Olafur Eliasson, Knud Romer, Rane Willerslev og Maria Rørbye Rønn.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00