Om  
Lasse Horne Kjældgaard

Carlsbergfondet udpeger første direktør i 146 år

Lasse Horne Kjældgaard bliver den første direktør i Carlsbergfondet siden dets grundlæggelse. Han tiltræder 1. januar 2023. 

Lasse Horne Kjældgaard skal som fondsdirektør blandt andet varetage relationerne til forskningsmiljøer, forskere og universiteter.
Lasse Horne Kjældgaard skal som fondsdirektør blandt andet varetage relationerne til forskningsmiljøer, forskere og universiteter.Foto: Ditte Capion
Mette Grube Condrup

Carlsbergfondet har udpeget sin nye direktør, og valget er faldet på professor på Syddansk Universitet, dr.phil. Lasse Horne Kjældgaard. Han tiltræder stillingen 1. januar 2023. 

Det skriver fondet i en pressemeddelelse

Han bliver den første direktør siden J.C. Jacobsens grundlæggelse af fondet for 146 år siden. Forud for ansættelsen af Lasse Horne Kjældgaard har fondet haft gang i en grundig "rekrutterings- og strategiproces". 

"Med udnævnelsen gennemfører vi en historisk ændring i fondets organisation, som skal sikre større gennemsigtighed i fondets virke og tydeligt markere grænsen mellem fondsledelsen og fondsbestyrelsen. Carlsbergfondets relevans og samfundsmæssige betydning afhænger af, at vi hele tiden er i dialog med forskningsmiljøerne, universiteterne og politikerne om forskningens vilkår og udfordringer. Rollen som direktør giver plads til, at denne dialog kan foregå på den rigtige måde," skriver fondet. 

Ansættelsen sker som led i en ambition om at styrke fondets ledelsesstruktur, samtidig med at man styrker samspillet på tværs af de forskellige afdelinger. 

Lasse Horne Kjældgaard skal som fondsdirektør blandt andet varetage relationerne til forskningsmiljøer, forskere og universiteter samt udvikle den bedst mulige interaktion med fondets mange samarbejdspartnere.

Den nye fondsdirektør har erfaring med ledelse fra stillinger i andre danske forsknings- og kulturinstitutioner, eksempelvis er han tidligere direktør i Det Danske Sprog- og Litteraturselskab.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lasse Horne Kjældgaard

Adm. direktør, Carlsbergfondet
Cand.mag. i dansk og engelsk (Københavns Uni. 2000), ph.d. i nordisk litteratur (Københavns Uni. 2005), dr.phil. (Roskilde Uni. 2017)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024