Copyright-reform får grønt lys af EU-parlamentarikere

OPHAVSRET: Med 16 stemmer for og 9 stemmer imod har EU-Parlamentets retsudvalg stemt ja til aftalen om en ny copyright-reform. Aftalen kan vedtages endeligt i Strasbourg om en lille måned.

Som reglerne er nu, kan videoplatformen Youtube ikke stilles til ansvar over for dets brugere, hvis de uploader ophavsretslig musik. Med reformen vil de blive tvunget til at indgå licensaftaler med rettighedshaverne.
Som reglerne er nu, kan videoplatformen Youtube ikke stilles til ansvar over for dets brugere, hvis de uploader ophavsretslig musik. Med reformen vil de blive tvunget til at indgå licensaftaler med rettighedshaverne.Foto: Colourbox
Peter Pagh-Schlegel

EU-politikerne er kommet et skridt nærmere en endelig aftale, der skal sikre betaling til kunstnere og journalister på internettet.

Tirsdag eftermiddag stemte et flertal i EU's retsudvalg ja til den endelige aftaletekst til en copyright-reform, som har været snart tre år undervejs.

16 medlemmer af retsudvalget stemte ja over for 9 medlemmer, der stemte imod. Og reformen har i høj grad delt vandene, hvor særligt to dele af aftalen, artikel 11 og artikel 13, har været genstand for dybe kontroverser.

0:000:00