Coronakrisen har accelereret museernes arbejde med nye initiativer: “Vi slår gækken løs”

Landets museer har været under pres som følge af coronakrisen, men det har ikke kun ført dårligdom med sig. To museer fortæller, hvordan nedlukningerne har været med til at sætte fart på arbejdet med nye initiativer og arbejdsmetoder, som skal holde ved efter pandemien. 

Coronakrisen har medført store økonomiske udfordringer og lave besøgstal på mange af landets museer. Men det har flere steder også medført bedre tid til at udvikle nye initiativer, lyder det fra museer.
Coronakrisen har medført store økonomiske udfordringer og lave besøgstal på mange af landets museer. Men det har flere steder også medført bedre tid til at udvikle nye initiativer, lyder det fra museer.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Tre nedlukninger, rekordlave besøgstal og en blødende økonomi.

Selvom museerne nu kan slå dørene op igen efter vinterens nedlukning, har coronakrisen været alt andet end nem for landets museer. Men de hårde omstændigheder har også givet museerne plads til at tænke ud af boksen.

Den oplevelse havde Karen Grøn, der er museumsdirektør på kunstmuseet Trapholt, da landet lukkede ned i første omgang. Hun så det som en mulighed for at bevise, at kulturen kan noget helt særligt.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00