Danmark vil styrke det kulturelle samspil med Kina

KINA: Danmarks kulturelle samspil med Kina skal styrkes, og derfor drager Christiansborgs kulturordførere senere på ugen til den folkerige nation. Det kinesiske kulturliv skal nærstuderes, og de skal samtidig se på nye eksportmuligheder, forklarer Flemming Møller Mortensen (S), formand for Kulturudvalget.
Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen
Det kulturelle samspil mellem Danmark og Kina skal styrkes, og derfor drager Christiansborgs kulturordførere på fredag til den folkerige nation på en ugelang udvalgstur.

Det fortæller Flemming Møller Mortensen (S), formand for Folketingets Kulturudvalg, der har foreslået udvalgsturen til Kina.

"Jeg har skelet til den overordnede kulturpolitiske handlingsplan, vi har i Danmark. Kina er et af de lande, man skal have fokus på, og derfor er det oplagt, at kulturudvalget tager derud. Derudover opruster Danmark for tiden kulturpolitisk i Kina, og Kina gør det samme i Danmark," siger han med henvisning til det kinesiske kulturcenter, Kina vil lave i København, samt det kulturcenter, Danmark er ved at etablere i Beijing.

"Der har været lang tradition for, at Danmark og Kina samarbejder. Derudover er der i Kina en stor interesse for den samfundsmodel, vi har i Danmark og hele Nordeuropa. Samtidig har vi nogle værdisæt, som også er sammenfaldende, selvom der er så store forskelle på vores lande," siger Flemming Møller Mortensen.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00