Dansk Kulturliv vil have gentænkt branchens grundvilkår: ”Regeringens mål kræver en helt ny kulturpolitisk infrastruktur”

Det kræver et endeligt opgør med selve kulturlivets infrastruktur, hvis regeringen for alvor skal i mål med sine kulturpolitiske visioner. Sådan lyder det fra Dansk Kulturliv, som kalder på nye og brede partnerskaber på tværs af kulturlivet for at løfte området mærkbart.  

Peter Mark Lundberg beskriver Dansk Kulturpolitik og branchens grundvilkår som ”fragmenteret” og uden et skarpt blik for de større sammenhænge. 
Peter Mark Lundberg beskriver Dansk Kulturpolitik og branchens grundvilkår som ”fragmenteret” og uden et skarpt blik for de større sammenhænge. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Kulturpolitikken i Danmark er i mange år groft sagt blevet reduceret til spørgsmål om, hvem der skal have del i ”klatbevillingerne” fra finansloven og udlodningspuljerne.  

Men der skal tænkes i helt nye baner, hvis det skal lykkes at indfri regeringsgrundlagets høje og rigtige ambitioner for kulturen, lyder det fra Peter Mark Lundberg, der er bestyrelsesleder hos Dansk Kulturliv.  

Dansk Kulturliv presser på for, at regeringen med kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) i spidsen tager initiativ til brede partnerskaber på tværs af kulturlivet og i samarbejde med det offentlige.  

0:000:00