Dansk Teater peger på politisk redskab, der kan sænke billetpriser på himmelflugt

Politikerne kan med fordel skrue på billetpristilskuddet for at bremse stigende priser i kulturlivet, mener Dansk Teater. Hvis udviklingen fortsætter, er der risiko for at afskære adgangen for en stor del af befolkningen, lyder det. S-ordfører Mogens Jensen er ikke overbevist om effekten. 

I værste fald risikerer stigende priser i kulturlivet at skævvride adgangen til kulturlivet, og derfor bør politikerne skride ind, lyder det fra Dansk Teater
I værste fald risikerer stigende priser i kulturlivet at skævvride adgangen til kulturlivet, og derfor bør politikerne skride ind, lyder det fra Dansk TeaterFoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

På Christiansborg bør man kraftigt overveje at skrue på tilskuddene til billetter for at bremse stigende priser på scenekunst.

Det mener Dansk Teaters direktør, Peter Mark Lundberg. 

Priserne til alt fra teater, biografer og museer stiger nemlig markant mere end i resten af samfundet, viser tal fra Danmarks Statistik. I værste fald risikerer udviklingen at skævvride adgangen til kulturlivet, lyder bekymringen.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00