Dansk Teater varmer op til kulturreformer: Vil kortlægge vilkårene for scenekunsten

Et nyt projekt med Kulturens Analyseinstitut som tovholder skal kortlægge scenekunstbranchen i Danmark. Arbejdet skal give regeringen et solidt afsæt for at indfri sine løfter om nødvendige kulturreformer, lyder det fra Dansk Teater.

Branchen skal kortlægges for at skabe et fundament for helt nødvendige politiske reformer., siger Peter Mark Lundberg fra Dansk Teater. 
Branchen skal kortlægges for at skabe et fundament for helt nødvendige politiske reformer., siger Peter Mark Lundberg fra Dansk Teater. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Kun ganske få mennesker har reelt et overblik over kludetæppet af tilskudssystemer og svært gennemskuelig lovgivning på scenekunstområdet, fastslår Peter Mark Lundberg, der er direktør i Dansk Teater.

Men det skal et nyt projekt i samarbejde med Kulturens Analyseinstitut lave om på. Branchen skal kortlægges for at skabe et fundament for helt nødvendige politiske reformer.  

“Scenekunstområdet har i årevis manglet en lovrevision. Branchen er kendetegnet ved yderst komplekse tilskudssystemer, som vi faktisk ikke længere aner om er korrekte, eller om tiden er løbet fra dem,” siger Peter Mark Lundberg.  

0:000:00