Derfor stemte Venstre imod EU-beslutning om skat på digitale virksomheder

Venstre støtter egentlig, at der kommer en global aftale om minimumsbeskatning af virksomheder - og at der kommer en aftale om beskatning af tech-virksomheder. Partiet har dog stemt imod en resolution i EU-Parlamentet, der bakkede op om begge dele, fordi den med partiets øjne var fyldt med "skrammel".

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Chris Lehmann

Med Morten Løkkegaards egne ord stemte Venstre ikke imod et resolutionsforslag i EU-Parlamentet, der bakker op om OECD-forhandlingerne om en global selskabsskat. Han siger i stedet, at partiet stemte "gult".

Partiets fire stemmer fremgår dog af stemmelisten for afstemningen sammen med de 64 andre parlamentarikere, der stemte imod resolutionen - noget, Venstres politiske modstandere lagde meget mærke til, da partiet egentlig bakker op om OECD-forhandlingerne, og gerne ser dem afsluttet snart.

549 EU-parlamentarikere er i dag klar til at indføre fælles regler for skattebase og bund under selskabsskat for at stoppe tech-giganters nulskat. Danske @venstredk og @KonservativeDK er ikke. Hvad sker der?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024