Det Danske Filminstitut: Ny filmaftale kan blive et afgørende vendepunkt for branchen

Både det internationale renommé og det loyale nationale publikum risikerer at blive sat over styr, hvis ikke den kommende filmaftale byder på hævede ambitioner og et større millionløft af branchen, lyder det fra Det Danske Filminstitut. 

Den danske filmbranche står over for nogle akutte udfordringer, og derfor bliver den kommende filmaftale også særligt afgørende, lyder det fra direktør i Det Danske Filminstitut Claus Ladegaard.
Den danske filmbranche står over for nogle akutte udfordringer, og derfor bliver den kommende filmaftale også særligt afgørende, lyder det fra direktør i Det Danske Filminstitut Claus Ladegaard.Foto: Yara Nardi/Reuters/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Den kommende filmaftale kommer med al sandsynlighed til at markere et afgørende vendepunkt for branchen. Enten på godt eller på ondt.

Sådan lyder det fra direktør i Det Danske Filminstitut Claus Ladegaard.

”Hvis man ønsker, at dansk film bare nogenlunde skal have samme styrke og levere samme topkvalitet som tidligere, så er man nødt til at øge finansieringen markant,” siger han og tilføjer:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024