DF kalder redning af P6 og P8 for hyklerisk

PUBLIC SERVICE: Regeringen bryder med armslængdeprincippet, når de øremærker 15 millioner kroner til DR's musikkanaler P6 og P8, mener Dansk Folkeparti.

"Det er smart af DR. De lukker kanalerne i håb om at få nogle flere penge," lyder det fra DF's Alex Ahrendtsen. 
"Det er smart af DR. De lukker kanalerne i håb om at få nogle flere penge," lyder det fra DF's Alex Ahrendtsen.  Foto: /ritzau/Jens Dresling
Peter Pagh-Schlegel

Radiokanalerne P6 Beat og P8 Jazz står alligevel ikke til at blive nedlagt som følge af DR's første sparerunde.

Det er resultatet af en politisk aftale, hvor kulturminister Joy Mogensen (S) fredag formiddag har fundet 15 millioner til at holde liv i kanalerne frem, til et nyt medieforlig er forhandlet på plads i 2020.

Men det er et brud på armslængden, mener Dansk Folkepartis kultur- og medieordfører, Alex Ahrendtsen.

"Socialdemokratiet beskyldte os for at bryde med armslængden, da vi i sin tid lancerede vores medieudspil i 2016. De gør nøjagtigt det samme ved at øremærke penge til bestemte kanaler i stedet for at lade det være op til DR selv at vurdere den slags," siger Alex Ahrendsen og kalder den nye bevilling for "hyklerisk".

Det er smart af DR. De lukker kanalerne i håb om at få nogle flere penge, så de ikke behøver ændre så meget på organisationen, så de stadig har råd til at have en masse DJØF'ere og jurister

Alex Ahrendtsen (DF), Kultur- og medieordfører

Minister: DR's eget ønske
Generaldirektør Maria Rørbye Rønn gik selv ud i offentligheden 27. august og tilkendegav, at man mod en ekstra millionbevilling næste år ville udskyde den planlagte lukning af de to radiokanaler, selvom det oprindeligt var en del af DR's egen spareplan at skrotte de to kanaler.

Den anmodning har regeringen valgt at lytte til, og det har intet med armslængden at gøre, siger kulturministeren til Jyllands-Posten.

"Jeg er helt enig i, at det er DR's ledelses beslutning, hvordan midlerne skal bruges, men ledelsen har selv været ude og sige, at de rigtig gerne vil redde kanalerne og har brug for midler. Og det får de nu," siger Joy Mogensen.

Læs også

DF: Smart af DR
Men det gør ikke situationen bedre, mener Ahrendtsen.

"Det gør det ikke kønnere, at DR dikterer, hvad de vil have penge til, hvorefter regeringen retter ind. Jeg synes, vi skal holde fast i den medieaftale, vi har lavet, og lade DR afgøre, hvordan de vil forvalte de penge, de har tilbage efter nedskæringerne," siger han og understreger, at DR også havde råd til de to kanaler forinden, hvis de havde valgt at prioritere dem.

"Det er smart af DR. De lukker kanalerne i håb om at få nogle flere penge, så de ikke behøver ændre så meget på organisationen, så de stadig har råd til at have en masse DJØF'ere og jurister," siger Alex Ahrendtsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alex Ahrendtsen

MF (DF)
cand.mag. i dansk, litteratur, religion og oldgræsk (Odense Uni. 1996)

Joy Mogensen

Fhv. kultur- og kirkeminister, borgmester (S), Roskilde Kommune
BA i kultur- og sprogmødestudier (Roskilde Uni. 2005)