DF og EL: TV 2-regionerne skal ikke på slankekur

MEDIER: DF og EL kræver nu, at effektiviseringskravene til TV 2-regionerne bliver taget af forhandlingsbordet. De frygter for kvaliteten, hvis regionerne skal spare mere. TV 2-regionerne skal have gode vilkår, understreger S, som dog vil gemme de konkrete forhandlinger til forhandlingsbordet.
Det er stærkt problematisk, at regeringen vil sætte TV 2-regionerne på økonomisk slankekur, mener både Dansk Folkeparti og Enhedslisten.
Det er stærkt problematisk, at regeringen vil sætte TV 2-regionerne på økonomisk slankekur, mener både Dansk Folkeparti og Enhedslisten.Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen

TV 2-regionerne har allerede effektiviseret meget, og den eneste måde, de kan effektivisere endnu mere på, er ved at skære ned på mandskabet. Det kan ikke være rigtigt, for vi skal jo styrke TV 2-regionerne.

Jørgen Arbo-Bæhr (EL)
Medieordfører
Det er stærkt problematisk, at regeringen vil sætte TV 2-regionerne på økonomisk slankekur.

Det mener både Dansk Folkeparti og Enhedslisten, som vil af med de effektiviseringskrav, som kulturminister Marianne Jelved (R) vil pålægge TV 2's otte regionalstationer.

"TV 2-regionerne er i forvejen bundet op af en stram økonomi, hvilket blandt andet skyldes de ekstrakanaler, som de er blevet pålagt at lave. De er først ved at komme rigtig i gang nu, og derfor er det et dårligt tidspunkt at påtvinge TV 2-regionerne besparelser. Derudover strider det mod regeringens meldinger om, at man vil styrke den regionale dækning, og derfor skal de af bordet," siger Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus.

Det møder opbakning fra Enhedslistens medieordfører, Jørgen Arbo-Bæhr.

0:000:00