Født og aflivet på værdipolitikkens alter

EFTERRATIONALISERING: “Vi har lavet fejl. Det indrømmer jeg,” siger Jørgen Ramskov, eksdirektør for den nu hedengangne Radio24syv. Han siger også, at han er enormt stolt over den journalistiske linje, og han er overbevist om, radioen blev lukket, fordi politikerne var sure. Men bærer han ikke selv et ansvar for, at 24syv nu er væk? 

Jørgen Ramskov havde hverken hørt om Radio24syv eller FM4, da han i 2011 blev kontaktet af den daværende koncernchef for Berlingske Medier Lisbeth Knudsen og Jakob Kvist, der var forlagsdirektør på People’s Press.

Til mødet med de to bagmænd bag kanalen blev han tilbudt posten som direktør og chefredaktør på den splinternye radiostation, der var udset til at overtage en plads på FM-båndet, der indtil da havde tilhørt DR’s P2, og som var i sigtelinjen for daværende kulturminister Per Stig Møller (K) og resten af Folketingets blå partier, der ville stoppe DR og P1’s monopol på statsfinansieret taleradio.

“Hvis man nogensinde kommer i en situation, hvor man får muligheden for at være med til at bygge en radiostation op, som er public service, som har en garanteret økonomi, og som skal leve i minimum otte år, og man så siger nej, så er man idiot resten af sit liv. Det tog mig ikke tre sekunder at sige ja,” siger Jørgen Ramskov, da jeg møder ham otte år senere på hans lille hjørnekontor på Vester Farimagsgade i København, hvor radioen har resideret lige siden.

Login