Om  
Holger Lavesen

Dødsfald: Fhv. departementschef og Dong-direktør Holger Lavesen (81)

Holger Lavesen, der er tidligere departementschef, formand for Dagbladet Politiken og topchef i Dong, er død. Han blev 81 år gammel.

Den tidligere departementschef, Dong-direktør og dagbladsmand Holger Lavesen gik søndag bort efter længere tids hjertesygdom. Han blev 81 år.

Det skriver Finans.

Holger Lavesen var oprindeligt uddannet jurist og startede sin karriere som sekretær i Indenrigsministeriet i 1961 – samme år, som han var blevet færdiguddannet. 10 år senere røg han til tops som departementschef for landets første miljøministerium, Ministeriet for Forureningsbekæmpelse.

I 1983 besluttede daværende statsminister Poul Schlüter, at Holger Lavesen skulle fungere som arbejdende bestyrelsesformand hos den underskudsgivende forretning Dong. Underskuddet blev vendt til overskud, og i 1995 blev han udnævnt til direktør for selskabet. En post, som han havde frem til 2001.

Holger Lavesen har sideløbende haft en lang række tunge bestyrelsesposter, bl.a. i Carsberg, NKT og JØP. I 1994 blev han bestyrelsesformand for Dagbladet Politiken, og det var under hans formandsskab, at fusionen med Jyllands-Posten kom i hus. Dermed blev JP/Politikens Hus skabt. Han fortsatte som formand indtil 2002 og som næstformand for fusionsvirksomheden indtil 2008.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Holger Lavesen

Fhv. departementschef, Ministeriet for Forureningsbekæmpelse, fhv. adm. direktør, Dansk Olie og Naturgas
cand.jur. (Københavns Uni. 1961)

0:000:00