Om  
Morten Thomsen Højsgaard

DR henter ny chef hos Bibelselskabet

DR ansætter Bibelselskabets generalsekretær, Morten Thomsen Højsgaard, i en nyoprettet stilling, hvor han får ansvar for stoffet om historie og tro på samtlige platforme.

Christian Juhl Mølgaard

Morten Thomsen Højsgaard (41) er ansat i en nyoprettet stilling med ansvar for DR Historie og Tro.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Den nye chef er uddannet ph.d. i religionssociologi fra Københavns Universitet, hvorfra han også er cand.mag. i kristendomshistorie og historie. I seks år var han redaktør for kirke- og trosstoffet og lederskribent ved Kristeligt Dagblad, og i de seneste fire år har han været generalsekretær i Bibelselskabet.

Samtidig har han markeret sig i offentligheden som analytiker af kirkelige og religiøse forhold som en af to studieværter på DR2 i programserien ’Tro om igen!’ og som forfatter til bogen ’Den tredje reformation. Fra statskristendom til google-buddhisme’.

Morten Thomsen Højsgaard, der tiltræder sin nye stilling 1. marts, kommer til at indgå i ledelsesgruppen for DR Kultur. Tidligere chef for DR Historie, Thomas Houkjær, er efter eget ønske tiltrådt en ny stilling som projektchef for DR's satsning på en ny serie om Danmarks historie.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00