DR konkurrerer med Ekstra Bladet om flest sager i Pressenævnet

KLAGER: Ny rapport viser, at Danmarks Radio kun overgås af Ekstra Bladet, når det kommer til antallet af sager i Pressenævnet. Det har betydning, mener medieordfører Troels Ravn (S), der opfordrer DR til at evaluere klagerne. 

Danmarks Radio har de sidste ti år leveret et stort antal sager til Pressenævnet, viser ny rapport fra RUC. 
Danmarks Radio har de sidste ti år leveret et stort antal sager til Pressenævnet, viser ny rapport fra RUC. Foto: Colourbox
Christina Raabæk

Jeg forventer, at Danmarks Radio tager en intern evaluering på det her og vurderer, om der ikke er noget, der skal ændres.

Troels Ravn
Medieordfører for Socialdemokraterne

En ventet rapport udarbejdet af Center for Nyhedsforskning på Roskilde Universitet afslører Danmarks Radio som storsynder, når det kommer til at have sager i Pressenævnet.

Rapporten har analyseret klager til Pressenævnet fra 1992 til 2013 og rangerer hvert enkelt medie efter det samlede antal klager til Pressenævnet igennem perioden.

Her ligger Ekstra Bladet nummer ét på listen med 254 sager over hele perioden, mens Danmarks Radio er sikker nummer to med 192 sager i nævnet. Herfra er et godt stykke ned til nummer tre, BT med 126 sager.

0:000:00