EL vil oprette ekstra TV 2-region på Sjælland: “En tredjedel af landets kommuner er langt hen ad vejen en nyhedsørken”

Kommunerne i hovedstadsområdet mangler journalistisk dækning, og derfor skal Sjællands udvides fra to til tre TV 2-regioner, foreslår Enhedslisten. Det er ikke den bedste måde at styrke journalistikken i regionerne, mener TV 2 Øst-direktør. 

Det er ikke muligt for TV 2 Lorry at dække 34 kommuner grundigt nok, og derfor skal det splittes op i to regioner, mener Enhedslisten.
Det er ikke muligt for TV 2 Lorry at dække 34 kommuner grundigt nok, og derfor skal det splittes op i to regioner, mener Enhedslisten.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Det sander til med nyhedsdækningen i kommunerne omkring hovedstaden. I hvert fald hvis man spørger Enhedslisten.

Derfor foreslår partiet at oprette en ekstra TV 2-region på Sjælland, der skal have fokus på kommunerne i hovedstadsområdet. Årsagen er især, at den ene af de to sjællandske regioner, TV 2 Lorry, i dag dækker 34 kommuner i hovedstadsområdet og Nordsjælland.

“Idéen i at have en regional og lokal tv-station er jo, at den kan dække, hvad der foregår i kommunerne og på lokalt niveau. Det er kropumuligt med 34 kommuner, for der er hverken tid på fladen eller journalister til at dække et så stort område,” siger han.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00