Om  
Ellen Trane Nørby

Ellen Trane får plads i Venstres ledelsesgruppe

Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby bliver del af partiets ledelsesgruppe.

Anne Justesen

Venstres tidligere politiske ordfører og nuværende medieordfører, Ellen Trane Nørby, bliver del af Venstres øverste ledelsesgruppe. 

Det skriver Berlingske.

"Lars og jeg har snakket om at supplere ledelsesgruppen, og vi har bedt Ellen om at deltage, fordi hun har stor erfaring i forhold til at køre valgkampe. Vi har haft stor udskiftning på mange poster siden et valg, og for at supplere vores ledelsesgruppe med en, der har erfaring, så har vi trukket Ellen ind," siger Venstres næstformand og gruppeformand, Kristian Jensen, til Berlingske. 

Venstres ledelsesgruppe koordinerer partiets politik forud for det ugentlige fællesmøde i blå blok, hvor Venstre mødes med lederne af Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance. Ledelsesgruppen består ud over Venstres formand Lars Løkke Rasmussen og partiets næstformand Kristian Jensen også af Claus Hjort Frederiksen, finansordfører Peter Christensen og gruppenæstformand Hans Christian Schmidt, skriver Berlingske. 

Ellen Trane Nørby blev valgt til Folketinget i 2005. Hun har siden 2006 været medieordfører, og fra 2011 til 2014 var hun politisk ordfører. Hun har desuden været socialordfører og ligestillingsordfører fra 2007 til 2011 og kulturordfører fra 2005 til 2007. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ellen Trane Nørby

Fhv. minister & MF 2007-22 (V), byrådsmedlem, Sønderborg
cand.mag. i kunsthistorie (Københavns Uni. 2005)

0:000:00