Engel-Schmidt løfter sløret for udspil til museumsreform

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt udstikker nu sine pejlemærker for den museumsreform, som flere af hans forgængere det seneste årti har måttet opgive at lande. Planen indeholder et permanent millionløft. ODM udtrykker begejstring trods fortsat usikkerhed om selve fordelingen af penge. 

Kulturministeren ønsker at tilføre ekstra penge til museernes grundtilskud, som blandt andet skal fastsættes ud fra de enkelte museers opgaver samt størrelsen på deres samlinger.
Kulturministeren ønsker at tilføre ekstra penge til museernes grundtilskud, som blandt andet skal fastsættes ud fra de enkelte museers opgaver samt størrelsen på deres samlinger.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Regeringen og kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) løfter nu sløret for sin plan over den længe ventede museumsreform, som over ti år igen og igen er blevet skrinlagt af skiftende ministre.

Planen indeholder et permanent økonomisk løft på årligt 75 millioner kroner. Og står det til regeringen, er der en aftale på plads inden sommerferien. Det siger kulturministeren til Politiken.

Det varige løft skal ifølge regeringen træde i stedet for de 300 millioner kroner, som på finansloven er afsat frem til 2027.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00