EU-kandidater vil ikke føre kulturpolitik fra Bruxelles

KULTUR I EU: Alternativet går som eneste parti til EU-valg med en udførligt formuleret kulturpolitik. Men en europæisk kulturpolitik kan være ”gift for sammenhængskraft og stabilitet i Europa”, mener Pernille Weiss (K).

Spidskandidaterne til EP-valget fra venstre: Rasmus Nordqvist (ALT), Pernille Weiss (K) og Margrete Auken (SF).
Spidskandidaterne til EP-valget fra venstre: Rasmus Nordqvist (ALT), Pernille Weiss (K) og Margrete Auken (SF).Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Vi vil allerhelst se, at kulturbudgettet falder samlet set, som funktion af at Storbritannien træder ud. Samtidig har vi den principielle holdning, at penge til kultur ligger mest naturligt i nationalstaterne

Pernille Weiss (K)
Konservativ spidskandidat til EU-Parlamentet

En ny europæisk medieplatform, afkolonisering af plyndrede kunstværker og gratis adgang til europæiske kulturinstitutioner for alle EU-borgere under 25 år og over 60 år.

Det er nogle af punkterne i Alternativets fælles valgprogram til Europa-Parlamentet, som er udarbejdet i den transnationale sammenslutning European Spring.

Alternativets lange række af kulturpolitiske EU-tiltag står i skarp kontrast til de øvrige danske kandidater. Her har man enten udeladt kulturpolitikken i valgprogrammerne, eller specifikt gjort opmærksom på, at Bruxelles ikke er den rigtige by at føre kulturpolitik fra.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00