Erhvervsminister: På et tidspunkt bliver mulighederne for coronakompensation udtømte

KULTURMØDE: Hvis coronavirus fortsætter med at være i samfundet "en rum tid", vil politikerne ikke blive ved med at være i stand til at holde hånden under kulturlivet, lød det fra erhvervsministeren i et interview på Kulturmødet Mors.

Mens der fortsat forhandles om udvidet hjælp til dansk kulturliv i disse uger, kom erhvervsminister Simon Kollerup (S) torsdag aften med en dyster melding: Fortsætter coronavirus med at være til stede i det danske samfund i længere tid, vil pengekisten på et tidspunkt bliver smækket i.

"Jeg hælder til, vi kommer til at have en rum tid, hvor der er risiko for coronavirus og smitterisiko mellem hinanden, hvor vi skal holde afstand og god hygiejne. Det udfordrer selvfølgelig rammerne for de steder, der har stående koncerter, hvor man skal sidde tæt i teatersale og så videre," sagde han i et interview på Kulturmødet Mors.

"Det kan man kompensere i en rum tid fra politisk hold. Og det gør vi også. Men på et tidspunkt bliver de muligheder også udtømte. Og så er der et behov for, at man også fra de erhverv ligesom de øvrige erhverv i Danmark forholder sig til, hvordan vi så kan gøre det."

Login