EU-politikere vil sanktionere imod desinformation: "Vi har været for naive"

Moderne krigsførelse som cyberangreb og spredning af desinformation skal straffes hårdere, mener Europa-Parlamentet. Derfor skal det ifølge Parlamentet nu være muligt at sanktionere aktører, der står bag den form for krigsførelse. Og det er på tide, mener Venstres Morten Løkkegaard.

I Strasbourg besluttede Europa-Parlamentet onsdag at støtte op om rapporten fra udvalget for desinformation og udenlandsk indblanding i EU's demokratiske processer. 552 stemte for og 81 imod.
I Strasbourg besluttede Europa-Parlamentet onsdag at støtte op om rapporten fra udvalget for desinformation og udenlandsk indblanding i EU's demokratiske processer. 552 stemte for og 81 imod.Foto: Philippe STIRNWEISS/Europa-Parlamentet
Peter Ingemann Nielsen

BRUXELLES: Alt for længe har EU negligeret farerne ved cyberangreb og desinformation på sociale medier.

Det mener europaparlamentsmedlem Morten Løkkegaard (V), som i halvandet år har siddet med i et særligt udvalg om desinformation og udenlandsk indblanding i EU's demokratiske processer.

Onsdag skulle Europa-Parlamentet stemme om de forslag, som udvalget er kommet frem til. Og her var der fra forsamlingen bred opbakning til at slå hårdt ned på diverse former for moderne krigsførelse fra lande som Rusland og Kina.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00